Kiekjes #32 | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
31.03.2014

In dit persoonlijke artikel laat ik zien wat ik de afgelopen tijd allemaal gedaan heb. Het is al weer lang geleden dus hoog tijd om weer wat leuke kiekjes bij elkaar te zoeken.

IMG_9977.jpg.jpg
Ik vond de combinatie van m’n bloes met zebraprint, felroze lippen en felblauwe beanie wel tof.

IMG_9944.jpg.jpg
Eindelijk klaar: m’n afstudeerproduct! Ik wist al dat ik was afgestudeerd, maar afgelopen dinsdag heb ik dan ook eindelijk mijn product gepresenteerd. Het werd goed ontvangen en het bleek zelfs dat ook andere groepen er interesse in hadden. Dat vond ik wel leuk om te horen. Een mooie afsluiting van m’n studie.

IMG_0320.jpg
Bij de diploma uitreiking kregen we van die echte graduation hats haha!

IMG_0104.jpg
Ik had tulpen gekregen van mama. Leuk, want ik heb bijna nooit bloemen op m’n kamer. Ze bleven bijna een week mooi!

IMG_0019.jpg
Regelmatig maak ik sushi als avondeten. En het is helemaal niet zoveel werk als je het op mijn manier doet: Ik kook altijd heel simpel basmatirijst (of surinaamse rijst) en snij wat avocado en andere groenten die ik in huis heb. Hier gebruikte ik wortel, augurk en cougette. En rollen maar! Soms maak ik een dipsausje of dip ik de sushi in wat tamari sojasaus.

IMG_0374.jpg
Terwijl ik samen met een vriendinnetje op de fiets stapte, om samen te gaan eten bij iemand thuis, gingen we eerst nog even langs Sumo ”omdat ze daar even een sleutel op moest halen voor haar vriend blabla..”. Ik vond het wel raar dat ze die in een sushi restaurant op moest halen, maar ik had helemaal niks door. Totdat ik ineens al m’n vriendinnen zag zitten! Superlief, als verrassing voor m’n afstuderen gingen we lekker sushi eten :) Het komt niet vaak voor dat we compleet zijn met onze vriendinnengroep, maar we waren er alle 12! Het was een hele gezellige avond.

IMG_0375.jpg
Uit eten kan soms lastig is omdat ik veganistisch eet en het liefst zo min mogelijk olie en zout. Bij Sumo is het allemaal wel iets zouter en vetter dan hoe ik het zelf zou klaarmaken, maar dat vind ik niet erg af en toe. Er is genoeg keuze :) Deze groenten en de boontjes die je links ziet zijn bijvoorbeeld heerlijk en natuurlijk hebben ze ook vegetarische sushi met komkommer en avocado.

blender
Van mijn ouders en vriendinnen kreeg ik deze blender als afstudeercadeau. Omdat mijn vorige blender kapot ging, heb ik heb mijn smoothies heel lang gemaakt met een staafmixer van de kringloopwinkel haha dus deze magimix is echt een verademing! Ik gebruik ‘m elke dag.

IMG_0388.jpg
Ik werd altijd helemaal gek als m’n huisgenoten de lamp op de gang aan lieten staan als ik probeerde te slapen. Not anymoooore! Ik heb het glas beplakt met hippe krijtbord stickers.

IMG_9951.jpg
Samen met Irene pizza gemaakt met lekker veel groenten.

IMG_0437.jpg.jpg

Met een paar vriendinnen ging ik naar de spirituele beurs bij ons in het dorp. Meer voor de lol, maar stiekem was ik toch wel benieuwd. Toen we binnenkwamen probeerde een meneer ons ‘speciale’ magnetische sieraden aan te smeren. Even verderop zaten een heleboel mediums achter tafeltjes waar je een consult kon krijgen (voor 15 euro!! dat had ik er niet voor over). En we konden een aantal gratis lezingen bijwonen. Eentje ging over handlezen waarbij een meneer ons leerde wat de lijnen op onze handen betekenden. Wat hij vertelde over de handen deed me niet zoveel, maar hij koppelde alles wel telkens weer terug naar het onderwerp voeding. Volgens hem moesten we allemaal minderen met vlees- en melkproducten om gezonder te worden: I agree! Even later schoven we aan bij de lezing ‘contact met overledenen’. Er was een medium die contact ging proberen te maken met overleden mensen die de mensen in de zaal zouden hebben gekend. Denk bijvoorbeeld aan Derek Ogilvie die zoiets regelmatig op tv doet. In het begin vond ik het wel spannend, maar toen het medium steeds meer fouten maakte, geloofde ik er totaal niet meer in. Hij deed telkens z’n ogen dicht en maakte ook allemaal rare bewegingen op momenten waarop hij niet meer wist wat hij moest zeggen. Hij stotterde heel veel en zei dingen waar bijna iedereen zich wel in kan herkennen. Ook de boodschappen van de overledenen die hij heel geforceerd na elke reading aan ons door wilde geven, vond ik lachwekkend. Ik vond op youtube dit filmpje van het programma Rambam waarin ze Derek Ogilvie ‘ontmaskeren’. Je ziet daar ook dat een van de presentatoren heel makkelijk een plekje op een spirituele beurs bemachtigt en gewoon ook readings geeft. Ze hebben het in het filmpje over ‘cold reading’, iets wat iedereen zou kunnen leren. Best interessant!

IMG_0570.jpg
Samen met Marije eten, want ze wilde me voor haar studie interviewen over de manier waarop ik met voeding bezig ben. We aten dan ook een Daphne-proof diner: salade met een heerlijke mangodressing en aardappeltjes uit de oven.

IMG_9523
Het is alweer even geleden, maar laatst ging ik met vriendinnen bij pizza Donatellos’ eten in Nijmegen. Ik wist dat ze bij Donatello’s rekening houden met speciale dieetwensen dus belde ik ze die middag even. Ze waren super aardig en probeerden samen met mij te bedenken wat ik zou kunnen eten. Echt heel fijn! Het werd salade met rijstpasta en kruiden.

PicMonkey Collage.jpg
Ik mis m’n wimperextensions wel een beetje bij het zien van deze foto’s! Ik werd gewoon elke dag wakker met prachtige lange wimpers. Alleen als ik dan weer terugdenk aan het moment waarop ze er bijna allemaal uitgevallen waren en ik met olie heb staan priegelen om die lelijke laatste lange wimpers eruit te krijgen, denk ik dat ik het toch maar even bij m’n natuurlijke wimpers hou. Mijn eigen wimpers waren hierdoor ook best beschadigd en ik ben al blij dat ze weer zijn aangegroeid.

IMG_0298.jpg
Als ik bij m’n ouders ben kijk ik vaak 24kitchen. Mijn favoriete kok is Rudolph! En ik vond die ‘Rudolfijn’ op de achtergrond wel lachwekkend dus ik maakte even een foto voor m’n zussen die ook fan zijn.

pokemon rudolph
Ik moest ineens denken aan dit toepasselijke ‘pokemonkaartje’.

IMG_0304.jpg
Irene en ik hadden ‘bamisoep’ gemaakt, maar uiteindelijk leek het meer op een roerbakgerecht omdat er zo weinig water over was gebleven. Alsnog was het een geslaagd uitprobeersel. En weer even geoefend met het eten met stokjes, altijd leuk.

IMG_0145.jpg
Samen met Cheryl

IMG_0156.jpg
We vierden met onze vriendinnengroep dat we elkaar drie jaar kennen! Dus lekker gegeten, gedanst en veel gelachen.

IMG_0088.jpg
Salade met een lekkere mango-dressing.

IMG_9987.jpg
Mijn oma heeft een kiwi struik in haar tuin staan dus we kregen een grote zak kiwi’s mee. Deze had wel een beetje een rare vorm. Hij was wel lekker!

Follow on Bloglovin

liefs7 comments


  Ans van der Palen

  March 31, 2014

  Wat een superleuke foto’s Daphne! Leuk om te zien én te lezen :-)  March 31, 2014

  Leuke foto’s en veel lekker eten! Kan ook niet wachten om naar sumo te gaan :)  March 31, 2014

  Handig die krijtbord stickers ! Staat leuk en probleem opgelost :)  March 31, 2014

  Gefeliciteerd met je diploma! Al je kiekjes zien er tof uit, en die beanie staat inderdaad leuk met roze lippenstift en een zwart/wit blouse. :)  March 31, 2014

  Je blouse op de eerste foto is mooi! En die kiwi is net een hartje :)  April 1, 2014

  erg leuk die kiekjes!


  Fanoes

  April 7, 2014

  Heel leuk Daphne! Ik ging echt helemaal stuk om die pokémonkaart hahahaha


*